dovolená v Jihomoravském kraji
24. 7. 2021
Kategorie: Cestování

Mikulov, Lednice nebo Valtice? Nezapomenutelná dovolená na jižní Moravě

Putování napříč Jihomoravským krajem je skutečným zážitkem. Znáte přírodní krásy jižní Moravy? Pálava, Národní park Podyjí, zámky, zříceniny, kostely či podzemí ve Znojmě s tajuplnou atmosférou. Jste-li milovníci přírody, dobrého vína a tepla, rezervujte si ubytování na jižní Moravě a vydejte se za dobrodružstvím.

Mikulov – vinohrady, historické uličky a barokní zámek

Letošní dovolená na jižní Moravě by se určitě neměla obejít bez návštěvy Mikulova. Nachází se uprostřed lánů vinohradů a je centrem Mikulovské vinařské podoblasti. Dominantou města jsou malebný barokní zámek a Regionální muzeum Mikulov, kde se dozvíte vše o vinařství. O ubytování v Mikulově v Jihomoravském kraji je velký zájem, proto rezervaci nenechávejte na poslední chvíli. Je jen na vás, zda upřednostňujete pobyt v soukromí apartmánu či penzionu, nebo máte raději pohodlí a luxus v hotelu.

Mezi další velmi žádané ubytování v Jihomoravském kraji patří např. i města Lednice a Valtice.

dovolená na jižní Moravě

3 tipy na výlety na jižní Moravě

Svatý kopeček

Milovníci historie a obdivovatelé rodu Dietrichsteinů by rozhodně neměli vynechat kapli sv. Šebestiána na Svatém kopečku. Z města se sem dostanete po barokní křížové cestě s pašijovými kaplemi. V původním kostele sv. Anny na hlavním mikulovském náměstí se nachází i Dietrichsteinská hrobka.ubytování na jižní Moravě

Hrad Děvičky na Pálavě

Při toulkách Pálavou navštivte pálavské zříceniny. Nejznámější je strážní hrad Děvičky. V okolí je ukrytá jeskyně na Turoldu s podzemním jezírkem se smaragdově zbarvenou vodou.

Lednicko-valtický areál UNESCO

Pohádková Lednice přímo nabízí k romantické procházce pro páry i rodiny s dětmi. Lednicko-valtický areál patří mezi památky UNESCO. Lednický zámek s parkem a francouzská zahrada s palmovým skleníkem navazují na krásnou procházku krajinou vedoucí na vyhlídkovou věž Minaret. Využít můžete i vyhlídkové plavby nebo projížďku kočárem s koňmi.

Mezi nejoblíbenější ubytování Mikulov patří např. penzion na Kapucínské, hotel Aurelius, penzion Florián nebo penzion Čáp. Hledáte klidné útočiště pro celou rodinu? Apartmán Relax v Jihomoravském kraji bude tou pravou volbou.

Ať už se chystáte v Česku kamkoliv, rezervujte si ubytování na Hotel.cz.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *