28. 6. 2018
Kategorie: Podnikání

Chceš se živit psaním blogu nebo PR článků? Není to však pro každého! 1. díl

Často se setkávám především s maminkami na mateřské dovolené, které by chtěly s dítětem tak trochu pracovat, ono pár hodin denně se najde, když se teda chce. Žádostí o informace na přivýdělek je plný internet, hlavně teda na webech pro maminky a na Facebooku, ale vesměs se jedná o prodej kosmetiky a lovení dalších oveček jako MLM. Tuto práci neodsuzuji, ale pro mě zrovna není. Řídím se heslem – práce musí bavit!

Začátky jsou drsné, ale jen tak se můžeš vypracovat k zajímavé práci

Nejčastější námitkou na psaní PR článků je, že se jedná o nudná témata, na které nejde nic pořádného napsat. Kdo by nechtěl hned psát o tom, co ho baví a naplňuje. Nikdo netouží sepisovat texty o plastových oknech, letním oblečení, úklidové firmě a doplňcích stravy. Chce to ale zatnout zuby, posadit se k notebooku a začít. Vždyť nikdo nikoho nenutí psát nudně, sice mají PR články určený nějaký námět a klíčová slova, ale jinak mají redaktoři volnou ruku. A tak se dá napsat zajímavý text o něčem, co vás opravdu zajímá a jen tak mimochodem do něj zakomponovat požadovaná keywords. Např. společnost PlaCla sdružuje nabídky pro blogy i redaktory, výhodou je, že si nemusíte shánět zakázky svým jménem.

Založit blog a získat návštěvníky chce hodně trpělivosti

Pokud nevidíš svou budoucnost v psaní PR článků růžově, ale chceš se podělit o nevšední informace, tipy a rady, vyzkoušej založení vlastních webových stránek či blogu. Využít se dají neplacené i placené stránky pro blogerskou činnost u různých provozovatelů nebo si vytvořte stránky v redakčním systému WordPress, který využívám i já přes hosting wedos.com. Počítejte však s tím, že než se váš nový blog rozjede a získá návštěvníky, bude to nějakou dobu trvat, a to v řádu několika měsíců.

Než ti někdo nabídne spolupráci, umístěný reklamní článek na tvém webu, placený odkaz nebo banner na určité období, pravděpodobně si na to počkáš alespoň 1 až 2 roky, přičemž strávíš mnoho hodin vytvářením obsahu blogu zdarma. Z tohoto důvodu ti, co zakládají blog jenom pro peníze, brzo skončí…

Další poskytovatelé webových stránek zdarma

  • Webnode.cz
  • Estranky.cz
  • Blogger.cz
  • Blog.cz
3 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *