Kvalitní matrace vám zaručí plnohodnotný spánek
26. 3. 2020
Kategorie: Zdraví a kosmetika

Kvalitní matrace vám zaručí plnohodnotný spánek

Máte problémy s usínáním a celkovou kvalitou vašeho spánku? V plnohodnotném nočním odpočinku se tělo dostane do útlumu, dochází k relaxaci a regeneraci organismu. Během klidového režimu se sníží tělesná teplota, krevní tlak a dýchání je o něco pomalejší. Mozek ale nikdy nespí, i během spaní pilně pracuje. Proto se nám zdají sny, ať už ty krásné nebo zlé noční můry. Chcete-li zkvalitnit váš spánek, popřemýšlejte, zda je vaše matrace ideální pro vaše potřeby.

Investice pro zdravý spánek se vyplatí!

Kdo by na první pohled řekl, že to jak dobře spíme, ovlivňuje matrace. Snažíme se dobře jíst, doplňovat tekutiny, zbytečně se nestresovat a ulehat do postele v brzkých večerních hodinách. Pokud máte ale doma proleženou starou matraci, stejně se dobře nevyspíte. Ráno se vzbudíte s pocitem, že jste naspali jen pár hodin, a jste celí rozlámaní. Znáte to? Existuje snadné řešení, jak tento problém zvládnout – kvalitní matrace.

S její pomocí si konečně dopřejete zdravý spánek, ale zbavíte se třeba i bolesti zad a nejrůznějších poruch spánku. Zapomeňte na probdělé noci, nekonečné převalování v posteli a dlouhé usínání. Lidé nejčastěji volí rozměr matrace 120×200, ale k dostání jsou i jiné typy, např. matrace 160×200. Vyberte rovnou i nový rošt.

A jaký typ matrace zvolit?

Kromě rozměru se matrace rozlišují také podle materiálu. U zákazníků jsou oblíbené latexové, taštičkové, sendvičové a pružinové matrace, hodně z nich volí i línou pěnu. Při výběru se zaměřte na to, jakou tvrdost požadujete a jaké jsou vaše zdravotní potřeby. Každý jsme jiný, někdo má rád pořádně tvrdou matraci, další člověk rád zapadne do krásně měkké vrstvy. Chcete-li pohodlí zad ještě více podpořit, dokupte si i zdravotní anatomický polštář, který je šetrný k oblasti krční páteře. A co vy? Záleží vám na tom, na čem spíte?

®

3 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *