piknikový koš
5. 10. 2023
Kategorie: Životní styl

Krásné počasí je jako stvořené pro piknikování

Krásné počasí vybízí k pobytu v přírodě. Výlet do přírody lze spojit třeba s obědem. Tentokrát se ale nemusíte odbývat něčím z rychlého občerstvení nebo zhltnutím svačiny za pochodu. Konzumaci oblíbeného jídla si totiž v přírodě naplno vychutnáte, pokud si k tomu najdete nějaké příjemné místo a na jídlo si vyhradíte dostatek času. Je čas vyrazit na piknik.

Piknik jako takový není žádnou novinkou

Piknik jako takový má dlouholetou historii. Tento výraz pochází již z poloviny 18. století, ale na svoji cestu v podobě, v jaké ho známe dnes, vyrazil až v polovině 19. století, kdy se stal neodmyslitelnou součástí výletů do přírody. Kromě Francie se zemí zaslíbenou piknikům stala také Velká Británie, kde si piknikové dýchánky oblíbili také nejrůznější malíři a ilustrátoři. Velkou oblibu si pikniky získaly i v USA, kde i v kuchařkách najdete dlouhou řadu návodů, jak a čím se na takové pikniky do přírody připravit.

Vybavte si piknikový košík vším potřebným

Vybavte si piknikový koš vším potřebným a vychutnejte si oblíbené jídlo společně se svými blízkými třeba na louce, v lese nebo i na zahradě. Prostorný a praktický plastový piknik box je základem a bez něj by to zkrátka nebylo ono. Oceníte ho hned z několika důvodů. Snadno do něj uložíte nejen jídlo a nápoje, ale také další důležitou výbavu v podobě příborů, ubrousků, chladící tašky nebo boxu s ledem, koření nebo i cestovních her. A navíc se jednoduše udržuje v čistotě.

Bezpečné uložení potravin

Důležité je nezapomenout ani na bezpečné uložení potravin, které vydrží déle čerstvé. K tomuto účelu se skvěle hodí úložný box s víkem. Plastové dózy různých tvarů a velikostí jsou odolné a jako stvořené k uložení připravených dobrot. Děti zase ocení veselé a zábavné svačinové boxy s pestrobarevnými motivy.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *