in-line brusle
21. 7. 2020
Kategorie: Životní styl

In-line brusle jsou hitem léta 2020

Prázdniny jsou téměř v polovině, ale horkých letních dnů si moc neužíváme. Berme to však z té lepší stránky. Venku je ideální počasí na sportovní aktivity. Hitem léta 2020 jsou in-line brusle!

Máte kolem sebe ty nejlepší stezky pro cyklistiku a in-line brusle v širokém kraji? Využijte příležitost a vyzkoušejte jízdu na kolečkových bruslích. Uvidíte sami, že potkáte bruslaře v jakémkoliv věku. Postavte se na in-line brusle a vyrazte do přírody. Jízdu s větrem ve vlasech si zamilujete!

In-line brusle poprvé na nohou? Nevadí!

Každý nějak začínal. Pokud se však chystáte na úplně první jízdu na kolečkových bruslích, bude se vám hodit pár osvědčených rad pro začátečníky. Neberte to na lehkou váhu, přece jen se jedná o sport, kde se můžete snadno zranit. Když se ale budete řídit následujícími pokyny, v příkopě určitě neskončíte.

Ze začátku volte spíše klidnější místo bez velkého provozu ostatních bruslařů s rovnějším terénem. Nebezpečné překážky, prudké kopce a ostré začátky by vás mohly snadno vystrašit.

Myslete na bezpečnost – do výbavy na in-line brusle rozhodně patří přilba a chrániče na lokty, kolena a dlaně. Jestliže přece jen upadnete, předejdete bolestivým odřeninám a ortopedickým úrazům.

Užijte si bruslení i mimo ledovou plochu

Jestliže jste zvyklí na bruslení na ledě v zimě, ke kolečkovým bruslím vám zbývá malý krůček. Zase takový rozdíl v tom není…

In-line brusle vám zlepší fyzickou kondici a užijete si pobyt na čerstvém vzduchu. Základní vybavení na rekreační ježdění pořídíte za nízké ceny. U prodejců se ale nezapomeňte zeptat na odolnost koleček, nastavení boty bruslí podle tvaru a šířky nohy, způsob vázání a zda lze měnit a vyprat vnitřní vložku.

Tip! Neumíte brzdit? Zkuste zastavit o nějakou překážku v okolí, např. zeď, plot nebo pouliční osvětlení. Raději mějte rukavice na in-line, ať si neodřete dlaně.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *