Safari v Africe
17. 4. 2020
Kategorie: Cestování

Safari v Africe: Splněný sen, na nějž budete dlouho vzpomínat

Byli jste u moře, turistika v horách vás už nebaví, na chození po památkách příliš nejste. Kam se vydat na dovolenou? Do Afriky! Svět na černém kontinentu je skutečně dost odlišný od toho našeho evropského a vyplatí se ho poznat, alespoň jednou za život. Safari v Africe je splněným snem…

Mnozí by mohli hned v této části článku přestat číst – safari Afrika, to bude určitě dlouhá dovolená, nic pro mě. Opak je však pravdou. Lidé často cestují do luxusních destinací, kam jenom letenka stojí deset tisíc. Dovolená v Africe oproti tomu není až tak finančně náročným zážitkem. Mnozí lidé neváhají utratit třeba sto tisíc za cestu do Ameriky a prozkoumání tamních přírodních parků. Neváhejte tyto peníze utratit také za dovolenou v Africe. Litovat určitě nebudete.

Safari v Africe jedině s průvodcem

Pokud se chystáte pouze do měst, samozřejmě se obejdete i bez průvodce. Tím byste se však ochudili o to nejlepší, co Afrika nabízí. Jestliže chcete poznat místní život, flóru i faunu, navštívit nějakou vesničku, být na dohled od žiraf a slonů, průvodce si sežeňte. Třeba rovnou Čecha.

Šikovní Češi žijí po celé zemi a Jakub Fanta je jedním z těch, kdo se usadili v Africe. Se svou manželkou Tshepo provozuje takovou malou cestovní kancelář a turistům nejen z České republiky ukazuje krásy Afriky.

Safari v Africe

Majestátní Viktoriiny vodopády, delta Okavanga nebo solné pláně

Program vaší dovolené je samozřejmě na domluvě. Typicky však Jakub s Tshepo turistům ukazují úžasné Viktoriiny vodopády, plaví se s nimi po deltě řeky Okavanga, vezmou je na solné pláně Makgadikgadi, podívají se s nimi do národního parku Nxai Pan. Přepravují se člunem, terénním vozem i malou Cessnou. Zážitky, které si lidé ze safari Botswana odváží, pak trvají věčně. Živí sloni a žirafy jsou teprve začátek. V Africe je toho k vidění opravdu hodně a mnohé momenty se vám vryjí pod kůži natolik, že na ně budete vzpomínat po celý zbytek života. Nevěříte? Ověřte si to sami.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *