hořčíkový olej v potravinách
20. 8. 2021
Kategorie: Zdraví a kosmetika

Jste podráždění, unavení a máte křeče? Řešením je hořčíkový olej!

Mezi hlavní příznaky značící nedostatek hořčíku v těle patří: podrážděnost, náladovost, únava, nespavost a křeče v nohou. Chybí-li vám tento důležitý minerál, projeví se to na těle i na duši. Hořčíkový olej pomůže napravit psychickou nerovnováhu, zároveň zlepšuje fyzický stav člověka.

Dlouhodobý nedostatek hořčíku u sportovců a diabetiků

Dříve se předpokládalo, že nedostatkem hořčíku trpí především sportovci, diabetici, případně lidé, kteří žijí bujarým stylem života plném alkoholu. Dnes však víme, že nízkým množstvím hořčíku v těle (latinsky magnesium) trpí většina lidí. Větší zastoupení mají ženy.

Projevy nedostatku hořčíku:

  • nespavost
  • podrážděnost
  • špatné trávení
  • bušení srdce/arytmie
  • deprese
  • astma
  • svalové křeče
  • psychická nerovnováha/deprese
  • zhoršená kvalita vlasů a nehtů

„Hořčík se podílí na více než 300 biochemických reakcí v těle!“

Jak doplnit zásoby magnesia z potravin?

Ideálním způsobem, jak řešit snížené množství hořčíku v těle, je doplňovat jej v potravinách. Strava bohatá na vysoký obsah magnesia zahrnuje například: ořechy, luštěniny, semínka, cereálie, banány, zelenou listovou zeleninu a avokádo.

Skvělým pomocníkem je hořčíkový olej ve spreji

Někdy se stravovat zdravě a pestře nestačí, buď má naše tělo vyšší požadavky na množství hořčíku (více sportu či stresu, méně spánku apod.), anebo je těžké si jej pravidelně doplňovat jen z potravin. Nabízí se tedy řešení doplnění suplementem.

Hořčík můžete užívat v podobě tabletek, kapslí, kapek či ve spreji. Pro zažívání je rozhodně nejlepší magnesium ve spreji. Např. univerzální hořčíkový olej WoldoHealth z čistě přírodního zdroje Zechstein* je určený k regeneraci, snížení svalového napětí a k řešení dalších problémů.

* přírodní zdroj Zechstein je 250 000 000 let starý a 1600 metrů hluboký

„5 ml oleje obsahuje 508 mg magnesia.“

Jak používat hořčíkový olej ve spreji?

Aplikace: 1x denně nastříkejte na navlhčenou pokožku, zbytek nevstřebaného oleje můžete po určené době působení setřít. Lze použít i jako přísadu do vany při koupání či do lázně na nohy apod.

®

1 komentář

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *