vlasy
14. 1. 2023
Kategorie: Zdraví a kosmetika

Které vitamíny vám vykouzlí krásné vlasy?

Krásná hříva je polovinou vašeho půvabu. Jen si vezměte, jak se cítíte, když máte neumyté vlasy. I když se nalíčíte, stále se cítíte nesvá, protože každý přece musí vidět, že máte mastný a beztvarý účes. Naopak s omytou hlavou si jakoby pročistíte i mysl. Krásných vlasů však nedocílíte pouze šampony, kondicionéry a maskami, ale i vnitřní výživou.

Jaké vitamíny na vlasy jsou nejlepší?

Spousta lidí podceňuje vnitřní péči o vlasy. Nějak máme totiž zafixované, že povrchové ošetření působí na vlas až do těch nejniternějších struktur. Aby ne, když si hustou pěnou šamponu mydlíme vlasy, pak je provoníme kondicionérem, dopřejeme hydrataci maskou a ještě dodáme nesmývatelné mléko či olejíček. Tento rituál se pocitově nemůže rovnat pouhému polknutí pilulky, ale věřte, že stejně jako pro skvělou imunitu potřebujeme zobat spoustu vitamínů, pomáhá vnitřní doping i vlasům.

Například biotin a zinek jsou složky, které vyživí vlas od kořínků. Zpevní se struktura, čímž bude kštice snáze odolávat vnějším i vnitřním vlivům, a to i v době, kdy hrozí vypadávaní vlasů. Může se jednat o roční období (hlavně jaro a podzim) nebo v momentech, kdy prožíváme hormonální změny. Jestli chcete mít husté vlasy plné života, pořiďte si vitamíny.

Zdravé a husté vlasy může mít každá

Je jedno, jestli máte suché, nebo mastné vlasy. Ani když vás trápí důsledky barvení, lupy či lámavost vlasů. Vitamíny na vlasy nefungují na principu kosmetiky, kdy například mastný vlas vysuší, suchý naopak hydratují. Každý vitamín má jediný cíl – uvést vlas do normálního stavu, aniž byste se museli orientovat dle toho, jaký typ kštice máte.

Skvělé výsledky má dnes již velmi populární značka Bloom Hair. Jistě znáte oblíbené sladké medvídky, lze si však pořídit i pilulky. Tyto vitamíny na vlasy si oblíbily i známé celebrity, které se pyšní krásnou a hustou kšticí. Pro zdravé vlasy stačí udělat v podstatě málo. Jen si vzít správné vitamíny a neexperimentovat s mnoha značkami a typy kosmetiky.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *