24. 4. 2018
Kategorie: Zdraví a kosmetika

Naše letní výbava kosmetiky pro děti i pro dospělé

Zpravidla každý rok v dubnu řeším, jaké přípravky proti slunci a parazitům, jako jsou klíšťata a komáři, budeme zase používat. S prvním ostrým sluncem je ideální čas zkouknout stav starých zásob a vyhodnotit, zda je třeba doplnit výbavu o nové produkty. Jistě dobře víte, že opalovací krémy je třeba měnit každý rok, jelikož ztrácí obranou schopnost proti slunečnímu záření.  

Zkontrolovala jsem tedy záruční dobu přípravků, které mám doma a většinu vyhodila. Ještě ten den jsem objednala nové kosmetické pomocníky pro děti i pro mě a manžela.

Co nesmí chybět v naší letní výbavě kosmetiky?

Především pro děti se snažím kupovat kosmetiku tak, aby pro ne byla ta nejlepší podle mého vědomí a svědomí. Pokud to není nezbytné, tak na ně zbytečně nic nepatlám. Ale ochrana proti slunci je pro mě hodně důležitá.

Na doporučení jsem proto zakoupila BIODERMA Photoderm Mineral SPF 50+ Sprej 100g https://www.drmax.cz/bioderma-photoderm-mineral-spf-50-sprej-100g. Líbí se mi, že je bez chemických filtrů a je vhodná pro kojence a malé děti. Dcera bude mít 9 měsíců, tak jsem myslela hlavně na ni. Jedná se o takové opalovací mléko, které je zdánlivě řídké, ale po nanesení zanechává slabý bílý film. Aplikace pumpičkou je super.

Další přípravek bez chemických filtrů používám u syna 3,5 roku. Jedná se o Daylong baby SPF 30 50 ml https://www.pilulka.cz/daylong-baby-spf-30-50-ml. Nevýhodou je, že se hůř rozmazává, je hodně tuhý, ale účel splní.

Já mám ráda opalovací oleje. Ve zdejším klimatu používám zatím nízkou ochranu. Tu vyšší řeším až v létě, až sluníčko opravdu pálí. Teď mám doma SAHARA Olej na opalování OF 10 150 ml https://www.pilulka.cz/sahara-olej-na-opalovani-of-10-150-ml. Opět se mi líbí aplikace formou pumpičky, nebarví a krásně voní. Přitom pokožka není příliš zmaštěná. Obsahuje komplex exotických olejů a je voděodolný.

V případě, že i přes aplikaci ochranného krému či oleje dojde ke zčervenání pokožky, mám doma pomocníka, kterým je Panthenol Omega tělové mléko po opalování s aloe vera https://www.notino.cz/altermed/panthenol-omega-telove-mleko-po-opalovani-s-aloe-vera/.

Kromě produktů proti slunečnímu záření myslím i na repelenty. Už roky používám osvědčenou značku Predator, kterou určitě znáte. Mám doma verzi pro dospělé Predator Repelent FORTE sprej 150 ml https://www.drmax.cz/repelent-predator-forte-spray-150ml s dobou účinnosti až 8 hodin a verzi pro děti od 3 měsíců Predator Repelent JUNIOR sprej 150 ml https://www.drmax.cz/repelent-predator-junior-spray-150ml s dobou účinnosti 4 hodiny.   

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *