Rotkäppchen Demi Sec a risotto
12. 11. 2020
Kategorie: Recepty

Jednoduchý recept na lahodné risotto se sektem Rotkäppchen

Jelikož do originál italského risotta patří i víno, inspirovali jsme se a připravili jsme pro vás risotto s Rotkäppchen Demi Sec.

Italské risotto je plnohodnotný první chod

Jeho příprava je jednoduchá. Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje, musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou částí přípravy je postupné přilévání kvalitního domácího vývaru.

Pokud máte rádi rýži na sladko, můžete tento základní recept připravit také ve sladké variantě. Stačí rýži ozdobit jahodami nebo malinami.

K oběma variantám se hodí dobře vychlazený sekt Rotkäppchen Demi Sec. Vychutnejte si podzimní chvíle se sektem Rotkäppchen Demi Sec, který je nejpopulárnějším sektem v Německu. Zejména díky elegantní ovocné chuti podtržené intenzivním perlením má velmi příjemný buket. Užijte si tento noblesní a vzrušující chuťový zážitek při výjimečných chvílích s přáteli nebo rodinou. Užijte si společné chvíle strávené s rodinou při přípravě tohoto receptu.

Ingredience:

  • 300 g rýže Arborio
  • 500 ml domácího zeleninového vývaru
  • 3 cm másla
  • 250 g strouhaného parmezánu
  • 1 menší cibule
  • 1 lahev Rotkäppchen Demi Sec
  • pár lístků bazalky

Postup:

1) Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni.

2) Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte rýži uzavřít. Prolijte ji následně sektem, stačí tak 1,5dc. Nechte ho vypařit.

3) Přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar. Vždy počkejte, až se vsákne do rýže, a stále míchejte. Postupně přidávejte vývar, dokud rýže není uvařená al dente. Nechte risotto odpočinout.

4) Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vznikne krémovité vláčné risotto.

5) Na závěr posypejte sýrem a ozdobte bazalkou.

Více informací na www.rotkaeppchen.cz

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *