4. 3. 2019
Kategorie: Moučníky a dezerty, Recepty

Hruškový koláč s čokoládou a ořechovou drobenkou. No znáte lepší kombinaci?

Na víkend jsem měla v plánu upéct nějakou dobrotu, samozřejmě ve zdravější podobě, aby nenarušila mé hubnutí, ale zároveň jsem ji mohla dát bez výčitek i mým dětem 🙂

Při pohledu na košík s ovocem mě utkvěl zrak na hruškách a už mi v hlavě šrotovala kombinace s čokoládou. Při míchání těsta jsem riskla ještě ořechovou drobenku, kterou jsem ještě nikdy nedělala, ale mísa vyloupaných vlašáků k tomu přímo vybízela…

Ingredience:

• 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
• 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
• 1/2 hrnku kokosového cukru
• 1/2 hrnku bílého jogurtu
• ½ hrnku mléka
• 1/4 hrnku kokosového oleje
• 1 polévková lžíce holandského kakaa
• 1/2 prášku do pečiva
• 1 vejce
• hrušky
• 70% hořká čokoláda

Drobenka: máslo, nahrubo nasekané vlašské ořechy, mandlová mouka, celozrnná špaldová mouka, lze osladit kokosovým cukrem

Postup:

Všechny ingredience: špaldovou mouku, kokosový cukr, kakao, mléko, bílý jogurt, kokosový olej, prášek do pečiva a vejce dobře vymícháme, a směs nalijeme do vymazané koláčové formy.

Na těsto poskládáme plátky hrušek a posypeme kousky hořké čokolády, navrch nadrobíme drobenku, kterou si připravíme od oka v drobivější konzistenci.

Pečeme 15 minut na 200°C v horkovzdušné troubě.

Dobrou chuť 🙂

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *