17. 4. 2018
Kategorie: Recepty, Snídaně

Moje snídaně pro vás nebude asi žádným překvapením

Snídám už dlouhou řadu let, ale ne vždy tomu tak bylo. Jako studentka jsem rozhodně nesnídala. Jenže jsem postupně zjišťovala, že mi to nedělá až tak úplně dobře. Dnes je pro mě snídaně velmi důležitá a vedu k tomu i své děti.

V posledních letech jsem si jako první jídlo dne oblíbila různé variací kaší, tento rok jsem podlehla také oblíbenému rychlému hrnkovému muffinu, zvanému „mug cake“. Ten si však dopřávám hlavně o víkendu, kdy je moje snídaňová hostina vydatnější.

Kaše různě obměňuji, ale základ zůstává stejný. Na ten používám ovesné vločky, ořechy a semínka. Někdy si udělám kaši z mandlové či kokosové mouky, ale to nebývá často.

Moji dnešní kaši jsem si připravila takto:

Na přípravu kaše jsem potřebovala 40 g ovesných vloček, 1 pl slunečnicových semínek, 1 pl plátků mandlí, sušené brusinky, 2 pl kaše z drogerie DM (jáhlová kaše fíky a borůvky), čokoládu 70 % a mléko.

Ingredience stačí smíchat v misce, zalít mlékem podle toho, jakou hustotu kaše máte rádi a dát do mikrovlnky. Já dávám na 1,2 minuty a poté nechám ještě pár minut dojít. Mléko používám kravské, ale můžete použít i rostlinnou variantu nebo vodu.

Místo brusinek si do kaše někdy dávám kolečka banánu, jahody, borůvky nebo jiné ovoce. Před sezónou používám ovoce z mrazáku.

Recept na oblíbený mug cake:

Na hrníčkovou buchtu, tzv. mug cake budete potřebovat 30 g ovesných vloček, 1 celé vejce, sladidlo nebo med (já používám Flavdrops od MyProtein, příchuť Maple), 1 větší lžičku bílého jogurtu a kvalitní hořké kakao.

Vše smíchejte, dejte do hrníčku a vložte do mikrovlnky. Dobu musíte sami zkusit, zpočátku jsem dávala na 2,3 minuty, ale pak jsem zjistila, že lepší jsou pouhé 2 minuty, po delší době je ovesná buchta moc vysušená.

Hotový mug cake vyklopíte na talířek, a můžete dozdobit zbytkem bílého jogurtu a ovocem podle chuti a toho, co máte doma. Na polití používám Syrup (ano není tam hrubka) od MyProtein, který je bez cukru, ale nahradit jej lze javorovým či datlovým sirupem, případně nastrouhanou čokoládou.

A jak snídáte vy? Máte radši slané nebo sladké snídaně?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *