látkové ekopytlíky na potraviny
24. 9. 2019
Kategorie: Životní styl

Používáte už látkové ekopytlíky na potraviny? Je to alternativa k těm igelitovým!

Přemýšlíte o ekologii trochu jinak a nechcete plýtvat plasty? Když vyrazíte do obchodu, jednorázovými mikrotenovými sáčky se to jenom hemží. Jsou všude, kam se podíváte. Někdy se může zdát, že nakupujete více obalů z ropy, než samotných potravin. Ale zelenina, ovoce i pečivo se dá pořídit téměř vždy bez zbytečných obalů na jedno použití. Znáte látkové ekopytlíky na potraviny?

Stačí si s sebou na nákupy přibalit vlastní tašku, kterou lze využít opakovaně. Postupem času si na to zvyknete a automaticky si přibalíte ekologické látkové ekopytlíky na potraviny na cesty do batohu, kufru či kabelky. Je to snadné…

Šetřete přírodu a pořiďte si látkové ekopytlíky na potraviny

Stále dokola použitelné pytlíky na pečivo, ovoce, zeleninu nebo další suroviny by neměly chybět nikomu z nás. Je třeba si uvědomit, že používáním těchto pytlíků můžete omezit stovky plastových a mikrotenových sáčků, které ve velkém zamořují přírodu. Starejme se o životní prostředí a zkusme na to jít jinak. Možná máte představu, že budete všude muset nosit nevzhledně šité sáčky, ale opak je pravdou. Pořídit se dají moc krásné designové kousky. Ekologické pytlíky ze stránek paths.cz jsou ručně šité a dají se využít na různé příležitosti. Je to zajímavá a přitom stylová alternativa namísto všudypřítomných igelitových pytlíků.

Ručně šité pytlíky a tašky pomohou k udržitelnosti životního prostředí

Když si uvědomíte, jaké hromady igelitových sáčků a tašek si doneste po celodenním nakupování v obchodním centru, je to k zamyšlení. Funkční sáčky se dají pořídit v různých materiálech, barvách a velikostech, jsou na opakované použití, a při správném používání vám vydrží pár let. Záleží na vás, jestli si oblíbíte síťované ekopytlíky, tylové ekopytlíky nebo bavlněné sáčky, každý se hodí pro jinou příležitost. A co vy? Máte s těmito taškami zkušenost? A co děláte pro zlepšení životního prostředí?

®

1 komentář

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *