6. 6. 2018
Kategorie: Zdraví a kosmetika

Myslíte si, že používáte pleťové oleje správně?

Před několika měsíci jsem objevila řadu kosmetických olejů na pleť i tělo od značky Renovality, viz článek – JAK JSEM SI ZAMILOVALA PLEŤOVÉ OLEJE RENOVALITY? Používala jsem je několik měsíců se skvělým pocitem a vědomím, že na pleť nedávám nic chemického, což je super hlavně i kvůli častému kontaktu s mou 10 měsíční dcerou a starším synem. Přece jen se při mazlení a škádlení naše pleť vzájemně dotýká a přenáší na sebe veškeré škodliviny.

Avšak při návštěvě kosmetičky po delší pauze nastal šok. Moje problematická pleť byla vysušená a doslova volala po hydrataci. Ptala jsem se, jak je to možné a dostalo se mě následujícího vysvětlení…

(Tenhle článek není o značce Renovality, ale o tom, jak používat veškeré pleťové a tělové oleje správně, tak aby to mělo smysl.) Možná budete překvapeni, ale pleťové oleje se mají nanášet vždy v kombinaci s vodou. Olej sám o sobě nemá schopnost hydratace, ale ve spojení s tekutinou dostane vlhkost do obličeje a tam ji uzamkne.

2 způsoby jak nanášet pleťový olej

Můžete zvolit dva způsoby, jak nanést pleťový olej. První možnost je aplikace oleje přímo na mokrý obličej, krk a dekolt. Pozor, nestačí pleť jen lehce navlhčit, ale je třeba ji omýt vlažnou vodou a následně vklepat olejíček z prstů či dlaně. Na celý obličej postačí 3 až 4 kapky oleje. Super jsou i voda v rozprašovači nebo oblíbené termální osvěžující vody ve spreji. Další variantou je nakapat si do dlaně současně pár kapek oleje a vody. V každém případě vyčkejte cca 10 minut a přebytečnou mastnotu z obličeje odsajte papírovým kapesníkem. Poté je možné dát si na obličej make-up a další kosmetické přípravky. Uvidíte, že vaše pleť bude najednou jiná, zářivější a bez nepříjemných pocitů pnutí.

Věděli jste, že i tělové oleje jsou ideální do sprchy nebo do koupele, prostě opět s vodou? Ano, tady platí stejná pravidla jako u pleti. A jak používáte kosmetické olejíčky vy?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *