multifunkční tiskárny se vyplatí
19. 8. 2020
Kategorie: Podnikání

Pro koho je ideální multifunkční tiskárna?

Multifunkční tiskárna snoubí výhody hned několika přístrojů pro kancelářské a domácí využití. Chybět by neměla nikomu, kdo si rozumí s moderními technologiemi a potřebuje ji ke své práci. Hodit se ale bude i studentům nebo lidem, kteří mají kreativního ducha. V kanceláři je multifunkční tiskárna nepostradatelná a neztratí se ani v našich domácnostech. Představme si, jak tyto tiskárny fungují a proč se vyplatí mít alespoň jednu při ruce!

Jak fungují multifunkční tiskárny? Aneb informace nejen pro zvídavé

Multifunkční tiskárny dokážou mnoho věcí. Vytisknete na nich dokumenty a fotografie, naskenujete na nich jakýkoliv text a okopírujte i menší formáty papíru. Některé tiskárny toho zvládnou ještě víc: umějí faxovat a přečíst paměťové karty. Pořídit si můžete inkoustovou nebo laserovou multifunkční tiskárnu. Dávno pryč jsou doby, kdy jste tiskárnu mohli připojit pouze k počítači. Současné modely tisknou i přes USB rozhraní, z paměťových karet, přes Wi-Fi, z cloudu či z chytrého mobilního telefonu. Tisk je rychlý a oboustranný, takže nemusíte ručně obracet papíry.

Pokud se chystáte investovat do nové tiskárny, dejte přednost rovnou multifunkční. Tento typ je sice o něco dražší, na druhou stranu nikdy nevíte, kdy budete potřebovat něco naskenovat, vytisknout nebo odfaxovat. Možná budete časem pracovat z domova, popřípadě děti nastoupí na střední školu a rázem multifunkční tiskárnu jako když doma najdete. A proč mít několik přístrojů a kupovat každý zvlášť, když můžete mít jeden s několika funkcemi? V kanceláři je multifunkční zařízení jasnou volbou a neobejde se bez ní žádná firma ani podnikatel.Koupit multifunkční nebo klasickou jednoúčelovou tiskárnu?

multifunkční tiskárny laserové

Výhody multifunkční tiskárny, které vás přesvědčí o koupi

Jak už jsme se zmínili, tento typ tiskárny má hned několik funkcí, které oceníte nejen v práci. Inkoustové multifunkční tiskárny užijete zejména v domácích podmínkách. Vytisknete na nich dokumenty a barevné fotografie ve výborné kvalitě. Laserové multifunkční tiskárny tisknou o něco rychleji a provozní náklady na tisk jsou relativně nízké. Z toho důvodu se hodí do kanceláří a firem. Kromě toho multifunkční tiskárny uspoří energii, než kdybyste měli zapojených více přístrojů. A budete mít na stole prostor pro jiné věci – koneckonců kdo občas nebojuje s místem na stole?

Nebudeme vám lhát, i multifunkční tiskárny mají pár nevýhod. Inkoustové tiskárny spotřebovávají více inkoustu na tisk, při nepravidelném používání hrozí vysychání inkoustu a s tiskem se pojí vyšší náklady. Laserové tiskárny jsou o něco dražší, fotografie vytisknete v nižší kvalitě a trvá delší čas, než se zahřejí. Ve spojitosti s multifunkčními tiskárnami může nastat to, že je v jeden okamžik bude potřebovat několik lidí, a ke všemu zvládnou vykonávat jen jednu úlohu ve stejnou dobu. Počítejte také s tím, že multifunkční tiskárny se vám mohou porouchat a v tu chvíli nebudete moct tisknout, kopírovat ani skenovat.Nevýhody multifunkční tiskárny, které je třeba mít na paměti

Další důležité parametry multifunkčních tiskáren

Před koupí multifunkční tiskárny si rozmyslete, jakou chcete rychlost tisku a rozlišení (DPI). Čím je hodnota DPI vyšší, tím je dokument a fotografie detailnější. Pro tisk fotografií upřednostněte DPI 4 800 x 1 200 a více. Tiskárna by měla mít oboustranný automatický tisk, bezokrajový tisk bez bílého rámečku, zásobník pro formát A4 a tisk na fotopapír. Multifunkční tiskárny jsou nejen pro náročnější uživatele, ale oblíbí si je i členové vaší domácnosti!

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *