co jsou léčivé houby?
21. 12. 2020
Kategorie: Zdraví a kosmetika

Čínská medicína: Vyzkoušela jsem léčivé houby Reishi, Cordyceps, Coriolus

Se začátkem podzimu se všichni začínáme strachovat o své zdraví. Snažíme se o to, aby byl náš imunitní systém dostatečně silný, aby mohl odolat nejrůznějším bakteriím a virům. Já jsem letos vsadila na čínskou medicínu a vyzkoušela léčivé houby – Reishi, Cordyceps, Coriolus. Pojďte se s nimi seznámit…

Klasické doplňky stravy versus čínská medicína

Na trhu je spousta doplňků výživy a není snadné si z nich vybrat tak, aby to byly dobře investované peníze. Jestliže váháte nad populárními produkty z reklamy a přírodními produkty, vsaďte na osvědčené a léty prověřené léčivé houby. Proč nevyzkoušet něco netradičního, že? Věřte mi, že nebudete litovat!

Co jsou léčivé houby?

Jedná se cca o 50 druhů hub, které mají prokázané terapeutické vlastnosti jež aktivují regenerační procesy v těle. Takové druhy jsou označovány jako léčivé houby. Mezi nejznámější patří např. Reishi – lesklokorka lesklá (Ganoderma lucidum), housenice čínská (Cordyceps), hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus), shiitake – houževnatec jedlý (Lentinula edodes), outkovka pestrá (Coriolus) a mnoho dalších.

3 čínské léčivé houby, které se vyplatí vyzkoušet

Na internetu najdete nepřeberné množství druhů doplňků stravy vyrobených z čínských hub od čajů až po prášky, sirupy a kapsle. A jak si tedy vybrat? Nejlépe se obraťte na někoho, kdo se na léčivé houby specializuje. Tradiční čínská medicína (TČM) je velice obsáhlá a ideální prodejce by měl mít perfektní přehled o tom, jaký produkt je pro vás ten nejvhodnější. Čím více informací o sobě dotyčnému poskytnete, tím přesnější bude výběr hub.

Mnoho lidí se obává, že bude mít z výtažků hub v jakékoliv formě halucinace. Jedná se ale o mýtus. Jediné co jejich užíváním získáte, tak pozitivní účinky na tělo i mysl.

Já jsem si nechala poradit přímo na stránkách https://www.obchodcinskemediciny.cz/, kde mi pan MUDr. Vladař doporučil silnou trojici nejoblíbenějších hub, které se vzájemně skvěle doplňují. Užívat je tak můžete všechny zároveň. Pojďme se na ně podívat…

co jsou léčivé houby?

1. Reishi – lesklokorka lesklá (Ganoderma lucidum)

Reishi patří mezi nejznámější léčivé houby. Je skvělá na posílení imunitního systému a proti fyzické i psychické únavě (zejména u žen). Reishi je někdy označována jako „dámská houba“ pro její antiaging účinek. Používá se také jako podpůrný prostředek během drastické konvenční léčby, jako jsou např. ozařování a chemoterapie.

Tradiční čínská medicína (TČM) doporučuje Reishi na posílení srdce a duše – při depresích, úzkostech a nespavosti.

Reishi se dále hodí k:

  • harmonizaci psychiky;
  • zmírnění kašle, astmatu, alergií;
  • léčbě atopického ekzému;
  • očistě jater;
  • regulaci cukru v krvi;
  • doplnění QI (energie čchi).

https://www.strankycinskemediciny.cz/lecive-houby/reishi

2. Housenice čínská (Cordyceps)

Houba Cordyceps není považována za úplně tradiční, avšak přesto se jedná o významný dobíječ energie. Stimuluje obranyschopnost, imunitu a skvěle působí proti stresu. Užívají ji třeba vrcholoví sportovci, ti pak podávají lepší výkon a rychleji regenerují.  Podporuje ledviny, močový měchýř, pomáhá s neplodností a při nedostatečné funkci štítné žlázy.

Obecně je tato léčivá houba vhodná pro ty, kteří trpí zimomřivostí.

Cordydeps se dále hodí k:

  • léčbě astmatu, kašle a plicních problémů;
  • posílení plic;
  • doplnění ledvinového yang a ming men;
  • podpoře obranné QI.

https://www.strankycinskemediciny.cz/lecive-houby/cordyceps

3. Outkovka pestrá (Coriolus)

V čínské medicíně je Coriolus nejsilnějším bojovníkem s nejrůznějšími druhy patogenů, jako jsou viry, bakterie, kvasinky, koky či rakovinové buňky. Nejvíce se užívá při onkologických problémech, vždy v případě metastáz, ale i při ozařování a chemoterapii. Dobře působí na lidské papylomaviry (HPV), bradavice a opary. Stimuluje imunitní systém a je skvělý v autoimunitních onemocněních – např. při akutních respiračních onemocněních, u štítné žlázy, pomáhá při astmatu a revmatu.

Coriolus se dále hodí k:

  • podpoře sleziny;
  • doplnění YIN jater a ledvin;
  • ochlazení těla;
  • léčbě zánětlivých onemocnění pohybového aparátu;
  • léčbě zánětů trávicího traktu (Crohn, ulcerózní kolitida);
  • výživě srdce a ducha SHEN.

https://www.strankycinskemediciny.cz/lecive-houby/coriolus

®

1 komentář

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *