lázně a wellness
12. 7. 2022
Kategorie: Cestování

Navštěvujete pravidelně lázně? Wellnes pobyty mají mnoho benefitů

Nevíte, kde vám hlava stojí a jste v neustálém stresu? Důvodem může být náročná práce, dlouhodobá stagnace v životě nebo péče o malé děti. Lázně a wellness pobyty jsou skvělou kombinací odpočinku a péče o zdraví.

I v této chvíli jsou dostupné termíny na wellness a lázeňské pobyty. Raději ale nevyčkávejte až na poslední chvíli. Obzvlášť, pokud chcete vyrazit do konkrétního města. A kam vyrazit na Moravě? Nabízí se lázeňský pobyt v Lednici, v Ostrožské Nové Vsi nebo navštivte lázně Luhačovice.

Lázně Lednice – wellness pobyty s ochutnávkou vína

Ač se může zdát, že jsou lázně Lednice méně známé, tuto lokalitu si zamilujete. Nachází se zde několik wellness hotelů se zajímavými balíčky s léčebnými a rehabilitačními službami. A to vše v srdci Lednicko-valtického areálu. Po koupelích a masážích se vydejte za kulturou na zámek Lednice, zámek Valtice, na Janův hrad nebo zavítejte na ochutnávku vína do zdejších sklepů.

Léčivým zdrojem je v lázních Lednice jodobromová voda. Ta svým složením připomíná mořskou vodu, která je bohatá na minerály. Příznivě působí na pohybový aparát a oběhový systém, pozitivní účinky má i při léčení gynekologikých potíží, popálenin a v neurologii.

Oblíbené lázně Luhačovice s minerálními prameny

V krajině Bílých Karpat se nachází lázeňské město Luhačovice. Věděli jste, že jsou lázně Luhačovice čtvrté největší v České republice a dokonce největší na Moravě? Navíc mají dlouhou tradici, první zmínky o luhačovských minerálních pramenech jsou známy již z doby 17. století. Koncem 18. století zde vzniklo první léčebné zařízení.

Luhačovické lázně se zaměřují na dýchací cesty, trávicí ústrojí, pohybový aparát a léčbu diabetu. Jistě znáte nejznámější pramen z Luhačovic, kterým je Vincentka.

Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves

V případě, že máte problém s kůží a trpíte na atopický ekzém či lupénku, budou pro vás lázně Ostrožská Nová Ves tou správnou volbou. Najdete je pouhých pár kilometrů od Uherského Hradiště v rozsáhlém lesoparku s kolonádou.

Blahodárné účinky sirnaté vody se kromě kožních chorob hodí i na nemoci pohybového aparátu. Z klidné rodinné atmosféry, místního folklóru a historických památek, budete nadšení.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *