vintage styl bydlení
4. 9. 2019
Kategorie: Životní styl

Jaký máte styl bydlení u vás doma? Vintage, provence nebo skandinávský?

Domov je místo, kde bychom se měli cítit opravdu dobře. To jak to u nás doma vypadá a jaký máme styl bydlení, má velký vliv na naše pocity, náladu a harmonii v celé rodině. Co tedy utváří duši našeho domova? Jedná se o nábytek, osvětlení, květiny a další bytové doplňky. Proto bychom se zvláště u dražších a větších kousků nábytku měli opravdu dobře zamyslet, přece jen se draze zakoupenými věcmi budeme obklopovat třeba i pár let.

Pokud nejste typ člověka, který s chutí každého půl roku řeší výměnu nových skříněk, opravuje rozviklaná dvířka a renovuje popraskaný či odřený lak na interiérových kouscích, vsaďte na kvalitu. Poslouží vám třeba i desítky let…

Investice do kvalitních kousků nábytku se vám vrátí

Mnoho lidí se stále ještě nenašlo ve stylu nábytku, a tak kupují levné kousky, které často obměňují, a místo krásného útulného domova převládá nespokojenost. Prostě to stále není ono. I když tedy pořád tápete, je dobré volit kvalitní kusy nadčasového nábytku, které se dají kombinovat s různými styly.

Nedělejte tedy z nábytku spotřební zboží. Vskutku dobře zpracovaný nábytek z kvalitního dřeva může být děděný z generace na generaci, stačí jej po letech jen renovovat, a tím pádem recyklovat do jiné podoby. Nepodléhejte trendům za pár korun s mizernou kvalitou, do těch výrazných kusů nábytku, jako jsou skříně, stoly, postele a komody, investujte s chutí!

Mít moderní styl bydlení může mít každý

Nemáte peníze na komodu z masivu nebo jídelní stůl z pořádného kusu dřeva? Zkuste se podívat po starých kouscích po babičce, navštivte bazary a sledujte inzeráty se starým nábytkem. Pokud jste alespoň trochu šikovní, můžete vytvořit krásné umělecké kousky, které budou návštěvy obdivovat. Nemusí mít však u vás doma muzeum, stačí oživit dva nebo tři kousky u vás doma a udělat z nich hvězdy vašeho bydlení.

Retro prvky jsou hitem. Dnes mají lidé rádi moderní styly bydlení, jako jsou skandinávský, vintage, provence a další? A jaký styl vyznáváte vy? Zkusili jste někdy oživit ošuntělý kousek nábytku po vašich předcích a udělali jste z něj skvost? Inspirovat se můžete třeba na stránkách https://www.nabytkovyraj.cz/.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *