28. 10. 2018
Kategorie: Životní styl

Knižní tipy: Poslední paní Parrishová, Hračka, Za zavřenými dveřmi

Už od dětství jsem byla vášnivá čtenářka, za svůj život mám přečtenou stovku knih, možná i tisíce. S dětmi samozřejmě na čtení knížek už tolik času není, alespoň když jsou malé. No a v létě trávím večery taky spíš jinak, jsme na zahradě, grilujeme a povídáme si s manželem na terase. S chladným podzimem opět přichází ideální čas na lenošení s knihou v ruce. I když mají papírové výtisky něco do sebe, tak moc ráda používám aplikaci „Knihy“ na iPadu kam si stáhnu knihy ve formátu PDF.

Co jsem přečetla v říjnu 2018?

Hračka, Sylva Lauerová – vydáno v roce 2007 (***)

Na tento hodně propíraný erotický román jsem byla zvědavá už jen proto, že je psaný českou autorkou. Děj se odehrává v luxusním letovisku na Seychelských ostrovech. Běžně tu můžete potkat světové celebrity, které vyhledávají soukromí. Pravidelně sem jezdí i Češka Markéta, ta zde pracuje jako psychoterapeutka, zaměřuje se i na meditace a čarovné rituály. Ač je vdaná, potká tu svého osudového muže Toma a prožívá s ním románek. Autorka popisuje sexuální scény velmi otevřeně a detailně. Na mě však působila hlavní hrdinka nesympaticky, byla posedlá sexem, zaujatá sama sebou, když nešly věci podle plánu, tak se projevovala hystericky a nevyrovnaně. Ideální četba na letní dovolenou.

Poslední paní Parrishová, Liv Constantine – vydáno v roce 2018 (****)

Tahle knížka mě hodně bavila. Kniha byla rozdělená na vyprávění Amber a Daphne v druhé části knihy. Amber Pattersonová už má všeho dost a chce od základu změnit svůj život. Jejím vzorem je Daphne Parrishová, tato blonďatá bohyně má vše co by Amber chtěla, s manželem patří mezi honoraci. Peníze, moc, obdiv mužů, luxus a dvě zdravé dcery bere jako pouhou samozřejmost. Postupně se Amber s Daphne seznámí a díky lžím a intrikám pronikne do jejího života a nastoupí na její místo. Jackson Parrish je šarmantní muž, který je však silně dominantní. V druhé části knihy zjistíte, že Daphne není až tak hloupá a naivní, jak se mohlo zdát, Amber navíc dostihne tajemství z její minulosti a v jejím životě nastane opravdové peklo. Psychothriller je plný zvratů a nečekaných událostí.

Za zavřenými dveřmi, B. A. Paris – vydáno v roce 2017 (***)

Světově proslulý thriller vás donutí zamyslet se nad „dokonalými“ páry kolem vás. Protože nic není tak jak se jeví na první pohled. Jack a Grace jsou vzorem perfektního manželství, ve skutečnosti se však jedná o dokonalou lež. Čekala jsem všechno, ale hlavní námět knihy mi vyrazil dech. Jack vypadá dobře, je to typ, do kterého se zamiluje většina žen, vydělává hodně peněz, je uznávaným právníkem, ona je elegantní, příjemná žena, úžasná hospodyně a výborná kuchařka. Jack a Grace jsou pořád spolu, Jack svou ženu doprovází i na toaletu, Grace nikdy nezvedne telefon, mají společný e-mail, zásadně k přátelům chodí společně. Navíc ložnice má zamřížované okno…

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *