Jak vybírat dětský nábytek Podle toho, co má vaše dítě rádo
21. 4. 2020
Kategorie: Pro maminky

Jak vybírat dětský nábytek? Podle toho, co má vaše dítě rádo

Kupovat dětský nábytek není jako koupit nové tričko. Vybíráte něco, co by mělo dobře sloužit dlouhá léta, možná i desítky let. V případě dětí ale spíš jen léta, protože v průběhu dospívání budou jistě potřeba alespoň drobné úpravy. I tak byste ale na dětském nábytku neměli šetřit.

Když vybíráte nábytek do kuchyně, musíte přemýšlet univerzálně. Pokud však chystáte dětský pokoj, měli byste vzít v úvahu zejména osobnost dítěte a to, čím rádo tráví čas. Jestliže je ještě malé, zvažte spíše svoje představy a tužby. Potřebujete ušetřit místo? Chcete zařídit příjemný pokojíček, ve kterém si budete moct společně hrát?

Co by nemělo chybět v dětském pokoji kreativců?

Kreativní děti si rády vyberou dětský nábytek samy. Nechte projevit jejich vlastní fantazii a v pokoji jim nachystejte spoustu maličkostí, které mohou ovlivnit. Co se týče nábytku, určitě budou potřebovat velký stůl, na němž budou moct kreslit, malovat, lepit modely letadel nebo vyšívat. Myslete i na úložný prostor, protože každý kreativní koníček vyžaduje spoustu vybavení.

Tip: Podobně lze přemýšlet o dalších koníčcích. Milovník aut ocení dost prostoru uprostřed pokoje, kam si bude moct rozložit autodráhu. Nadšenému čtenáři se bude hodit pohodlné křesílko. Milovník sportu ocení závěsný basketbalový koš.

Děti potřebují vlastní prostor

A to obzvlášť pokud pokoj sdílí s dalším sourozencem. Snažte se každému dítěti dopřát aspoň kousek prostoru, který bude jen jeho. Můžete mu do rohu postavit sedačku, sedací pytel nebo vytvořit koutek, kam si bude chodit hrát na kytaru.

Opravdu je nutné vybírat přímo dětský nábytek?

Ne, nemusíte nakupovat přímo v dětské kategorii, ale měli byste. Dětský nábytek je veselý a přizpůsobený přímo dětem. Nemívá ostré hrany, je z bezpečných materiálů. Chcete-li, aby vydržel a přežil i studentská léta, nemusíte nakupovat rovnou skříň s infantilními kytičkami. Pěkné barvy však nebudou překážet ani v pokoji teenagera.

A kde nakupovat? V dnešní době koronavirové jedině online. Nábytek do dětského pokoje, ale také ložnice, kuchyně a vlastně celé domácnosti seženete například na HMnabytek.cz.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *