Jaké fotografie vybírat pro vytvoření foto obrazu
26. 5. 2020
Kategorie: Životní styl

Jaké fotografie vybírat pro vytvoření foto obrazu?

V současném interiérovém designu jsou stále populárnější fotografie, tištěné pomocí speciálních inkoustů na plátno, takže vypadají jako skutečný obraz. Tyto foto obrazy vám umožní přeměnit vaše fotografie v umělecká díla, která se stanou dominantou vašeho interiéru nebo vhodným dárkem pro vaše nejbližší. Jaké fotografie vybírat pro vytvoření foto obrazu?

Jistě máte spoustu fotografií, na kterých jsou zachyceny neopakovatelné zážitky, které by si zasloužily přenést na velké plátno, abyste je měli neustále na očích.

Jaké rozlišení fotografie pro vytvoření foto obrazu?

Aby váš obraz vypadal naprosto dokonale, měli byste jako jeho předlohu vybírat fotografie s co nejvyšším rozlišením. Počet pixelů neboli obrazových bodů původní fotografie je totiž jedním z nejdůležitějších kritérií pro výslednou kvalitu přenosu fotografie na plátno. V dnešní době, kdy i většina mobilních telefonů obsahuje kvalitní fotoaparát, by již získání kvalitní fotografie nemělo představovat problém.

Pokud však chcete vytvořit foto obraz z fotografie s o něco menším rozlišením, nebo ze starých černobílých fotek, nevadí. Přestože starší fotografie mívají nižší rozlišení a jejich zvětšení vede k zrnitosti, fotografie je vytištěna na plátno, které má vlastní texturu a různé nedokonalosti starší fotografie tak dokáže zamaskovat.

Co když je fotografie poškozená?

Pokud jde o starší fotografii, která je vybledlá, poškozená či obsahuje různé kazy, je možné ji před před tiskem na plátno upravit v grafickém programu, který dokáže většinu chyb odstranit. Fotka na plátno je poté přenesena pomocí speciální velkoformátové tiskárny, která dokáže vytvořit z vaší fotografie nádherný obraz.

Vaše vzpomínky v podobě fotografií si nezaslouží být zapomenuty někde v albu v zásuvce. Vdechněte jim nový život a vytvořte z nich umělecká díla, která budou vaše návštěvy obdivovat. Budete překvapeni, jak nádherně budou vaše fotografie vypadat zvětšené na plátně.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *