státní hranice koronavirus
28. 9. 2020
Kategorie: Cestování

Epidemie státní hranice nezavřela

Přestože druhá vlna koronavirové epidemie udeřila v o poznání větší síle než na jaře, státní hranice tentokrát uzavřeny nebyly. Lidem, mířícím do zahraničí, tedy v cestách na dovolenou nebo za turistickými cíli nic nebrání. Při opuštění republiky je však dobré mít sjednáno cestovní pojištění.

S ohledem na současnou situaci je vhodné sledovat aktuální epidemiologickou křivku v celé Evropě. Podmínkou cesty do zahraničí je dodržení místních pravidel určených pro vstup na území cizího státu, či konkrétní oblasti. Nedílnou součástí vycestování je cestovní pojištění na covid, které člověku pomůže, pokud se dostane do potíží.

Pojistěte se on-line

Cestovní pojištění online, které lze sjednat z pohodlí domova, obsahuje veškeré případné léčebné výlohy a další náklady, jako je například pojištění odpovědnosti, zavazadel a hlavně vás pojistka pokryje i v případě, že v zahraničí covidem onemocníte. ERGO pojišťovna uhradí veškeré náklady za lékařské ošetření spojené s případným onemocněním COVID 19.

ERGO pojišťovna poradí, jak se při podezření na „pozitivu“ v zahraničí chovat a na koho se obrátit. Kdykoliv můžete volat asistenční službu na čísle +420 221 860 626, která je vám k dispozici non-stop a samozřejmě v českém jazyce.

Co se nevztahuje do pojistného plnění?

Pojistné plnění se ale nevztahuje na situaci, kdy covidem neonemocníte a zůstanete v zahraničí pouze v karanténě. Úhrada jakýchkoliv nákladů v souvislosti s karanténou a preventivními opatřeními před covidem se na pojistné plnění nevztahuje. Tím pádem pojišťovna nekryje ani opožděný návrat do ČR.

Náklady na pobyt, ubytování, stravování, náhradní dopravu a ostatní náklady vzniklé bezprostředně v souvislosti s prodlouženým pobytem z důvodu karantény cestovním pojištěním pokryty nejsou. Na základě vaší žádosti vám ERGO vyjde vstříc v tom, že lidem, kteří se v zahraničí ocitnou neočekávaně v karanténě, automaticky a bezplatně prodlouží sjednané cestovní pojištění, a to v nezměněném rozsahu. Pokud tedy dojde k jiným zdravotním problém a akutní indispozici, budete finančně kryti.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *