Pálava
24. 3. 2022
Kategorie: Cestování

Pálava: Magické místo na jižní Moravě vás zcela pohltí

Plánujete-li na jižní Moravě strávit dovolenou, oslavit významné životní jubileum nebo zde uspořádat svatbu, nesmíte minout oblast lesů, polí a rozlehlých vinic u Mikulova. Slunečná Pálava je chráněnou krajinnou oblastí se spoustou rodinných vinařství, širokou možností ubytování s pohostinnou a vřelou atmosférou.

Turistika a projížďky na kole na Pálavě

Záleží na vás, jakou máte představu o vaší vysněné dovolené či jiném pobytu ve zdejším kraji. Co Pálava rozhodně nabízí, jsou projížďky na kole a mnoho turistických míst, které stojí za to vidět. Např. Mikulovská moravská vinařská stezka, Jantarová stezka a cyklistické trasy okolo Pasohlávek. Dalšími významnými body pro turistiku je Mikulov, Pavlov a další, jako jsou:

  • Věstonická Venuše
  • Děvín
  • Kočičí skála
  • Sirotčí hrádek
  • Dívčí hrady
  • Svatý kopeček u Mikulova

Po náročném dni stráveném na kole či procházkách čistou pálavskou přírodou přijde vhod vinný sklípek Pálava.

Dovolená na Moravě bez degustace vína? Nemožné

Jestliže se vydáte na Moravu do oblastí vinic, neochuďte se o degustaci výborného moravského vína. Ti odvážnější mohou okoštovat i místní pálenku ze švestek, meruněk nebo mandlí. Doporučuji si předem zajistit místo pro nocleh, stačí na internetu vyhledat: degustace vína s ubytováním Pálava, a ihned uvidíte pestrou nabídku penzionů a hotelů, kde můžete složit hlavu.

Např. skvělou zastávkou je Vinařský dvůr na faře nedaleko Novomlýnských nádrží. Ochutnáte tu víno z místních vinic pěstované podle zásad ekologického zemědělství, což poznáte na chuti na jazyku již při prvním doušku. Vinné hrozny zrající přirozeně na slunci bez nežádoucí chemie mají naprosto odlišnou chuť od těch konzumních ze supermarketů.

Tip! Kousek opodál se nachází Aqualand Moravia v Pasohlávkách, kde se můžete vykoupat za každého počasí, užít si bazény, sauny a vodní atrakce.

(R)

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *