Kde se dá investiční zlato prodat?
12. 5. 2020
Kategorie: Podnikání

Zlato: Jeho cena je vysoko, vyplatí se ho prodat

Už i mnozí Češi pochopili, proč má investice do drahých kovů smysl. Hodnota stříbra a zlata v dlouhodobém horizontu stále roste. Rok 2020 ale ukázal, že není třeba zlato uchovávat dlouhé roky, abyste na něm vydělali. Kdo nakoupil začátkem roku, ten nyní prodá s výrazným ziskem.

Začátkem roku byla cena zlata neobvykle nízko, nyní pozorujeme opačný trend – vystoupala poměrně vysoko. Na vině jsou vysoké ceny na burze a oslabení české koruny. Pokud tedy neplánujete uchovávat peníze ve zlatě dlouhodobě, ale jde vám spíš o výdělek, prodávejte!

Kde se dá investiční zlato prodat?

Vzpomeňte si, kde jste ho koupili. Velká spousta společností, jež zlato prodávají, nabízejí také jeho výkup. Banky ovšem výkup zlata moc často nerealizují, navíc se může stát, že společnost, od níž jste zlato kupovali, již neexistuje. Neděste se, drahé kovy prodáte kdykoliv a kdekoliv.

Výkup zlata nabízí například společnost Zlaté mince Numismatika, kterou najdete v druhém patře Obecního domu v Praze. Vykupuje zlaté slitky i mince nejrůznějších rafinérií, jako jsou Micore, Valcambi, UBS, PAMP a další. Celý seznam najdete na jejich webu, zároveň tam objevíte i konkrétní ceny některých mincí a slitků.

Peníze dostanete na ruku

Máte-li doma zlato do hodnoty 25 000 korun, není potřeba se předem domlouvat. Stačí přijít a peníze dostanete v hotovosti na ruku. U větších zásob zlata je vhodné domluvit si termín telefonicky či e-mailem. Možné je rovněž zaslat zlato jako cennou zásilku na adresu společnosti ve Vsetíně.

Firma Zlaté mince Numismatika vykupuje pouze investiční zlato, nekoupí od vás zlaté šperky ani zlomkové zlato. Pokud chcete prodat něco takového, zkuste se poptat ve zlatnictví, bazaru či zastavárně. I tam by měli vycházet z aktuální vysoké hodnoty zlata a dát vám odpovídající částku.

Jak dlouho bude cena zlata na výši, je těžké odhadovat. Chcete-li ho prodat, na nic nečekejte.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *