10. 4. 2018
Kategorie: Pro maminky

A zase nás čeká zápis do školky! Snad budeme mít letos víc štěstí…

S jarem se blíží termíny zápisů do školek a přiznám se, že z toho mám už delší dobu stažený žaludek. Tento proces jsme totiž už absolvovali loni a neúspěšně. Celkově mám kolem sebe spoustu přátel a známých, kteří mají problém umístit tříleté i starší dítě do školky.

Syn Lukáš měl v minulém roce tři roky až koncem listopadu. Navíc v naší malé vesničce školku nemáme, ale jsou v sousedních vesnicích na oba dva směry. Zpočátku jsem si naivně myslela, že si budeme ještě vybírat, přece jen by měla být na malé vesničce lepší situace, než ve městě. Ale realita mě srazila zpátky na zem. Nedostali jsme se nikam!

Aktuálně alespoň otevřeli nedaleko soukromou miniškoličku, kde Lukášek může trávit dopoledne alespoň 2 dny v týdnu. Ono sice jsem zase na mateřské s mladší dcerou a mohl by být se mnou doma, ale zrovna já mám dítě, které se do školky těší. Ani jednou neplakal, že by chtěl domů, spíš mi zamává ve stylu: „Už běž matko!“ No to má po mě, tu samostatnost 🙂

V miniškoličce je ale nejstarší a s paní učitelkou jsme se shodly, že příští rok, už by mu nic nového nepřinesla, k jeho rozvoji už potřebuje klasickou školku s každodenní docházkou. Tak snad budeme mít víc štěstí, než posledně. Přihlášku budu podávat do 4 školek, pokud se tedy nestane zázrak a nevezmou nás hned do té první, kde je zápis nejdříve a líbí se mi ze všech nejvíc.

Potom přidám update, jak jsme dopadli. A jak prožíváte zápis do školky vy? Máte šanci své dítě umístit už od tří let?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *