pomoc v domácnosti
26. 1. 2020
Kategorie: Pro maminky

3 tipy, jak získat spolehlivou pomoc v domácnosti

Už dávno je pryč doba, kdy se na péči o domácnost a potomky podílelo celé příbuzenstvo od babiček, dědečků, až po strýce a tety. Dnes jsou na všechno rodiče sami. Když mají to štěstí, tak děti občas pohlídá babička. Nelze na to však spoléhat, zvláště v čase, kdy jsou děti nemocné nebo mají prázdniny ve školce či škole. Dnešní prarodiče také chodí do práce a nemohou si čerpat dovolenou, jak se jim zlíbí. I tato nepříjemná situace má však své řešení. Tím je pomoc v domácnosti. Nebojte se o ni říct…

Ženy se často bojí říct o pomoc v domácnosti. Připadají si hloupě, když na tuto možnost jenom pomyslí. Mají pocit, že je bude okolí považovat za neschopné. Proto se dál uštvané mámy potýkají s prací na plný úvazek, pokrytí doby častého školního volna, prázdnin a s nemocností dětí. Když se k tomu přičtou domácí povinnosti – úklid, vaření a praní špinavého prádla, tak jsou ve výsledku tyto ženy velmi vyčerpané a nešťastné. Přitom stačí jít krůček po krůčku jistými kroky, které mohou všechno změnit. Pojďme se podívat na 3 tipy, které pomohou k vyřešení této situace.

1) Rozhodnutí nebýt uštvanou mámou

V první řadě je potřeba se rozhodnout a zbavit se ostychu požádat někoho jiného o pomoc. Pokud chce maminka naplno pracovat či rozvíjet svoje podnikání, bez cizího přičinění to nepůjde. To je třeba si uvědomit. Ono krátkodobě se dá stíhat všechno, ale z dlouhodobého hlediska je to nemožné. Často se pak stává, že to matka odnese svým zdravím. Dlouhodobá únava a stres se někde projevit musí.

2) Ujasnit si, jakou pomoc vlastně hledám

Je spousta možností, jaké služby v péči o domácnost využít. Máte-li obavu z toho, že do svého domu nebo bytu pustíte někoho cizího a ten vám převrátí všechno vzhůru nohama, tak není nic jednoduššího, než začít postupně. Ze začátku zkuste povolat jen někoho na jednorázový úklid či mytí oken. Časem si třeba uvědomíte, že se vám budou hodit i jiné věci, třeba vyhledáte na internetu – chůva Praha.

3) Najít ty správné osoby

Nezáleží na tom, zda se rozhodnete mít svého majordoma, paní na úklid a chůvu na hlídání dětí, vsaďte však na profesionály. Agentura Familiata je zaměřená na správný výběr domácího personálu – hospodyně, majordomy, chůvy a řidiče. Všechny pracovníky prověřuje a vybírá s největší pečlivostí.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *