svatba v zimních svatebních šatech
7. 11. 2019
Kategorie: Životní styl

Víte, proč je romantická svatba v zimě skvělý nápad?

Svatba v zimě nebývá tak obvyklá jako v jiném ročním období. Nejvíce svateb se koná od dubna do konce září. Většina budoucích novomanželů plánuje svůj významný den na období, kdy bývají vyšší teploty a dají se nosit lehké svatební šaty se závojem. Velmi často se nevěsty touží vdávat venku v okrasné zámecké zahradě, u altánu či v parku. Zima je však neprávem opomíjenou příležitostí k oslavě lásky. Taková zimní svatba přitom bývá výjimečná díky jedinečným možnostem, jež nabízí.

No řekněte, neláká vás romanticky zasněžená krajina, svatební tabule u hořícího krbu a popíjení horkého punče u přípravy na obřad? A v opravdovou pohádku se svatba promění, když za okny padá sníh…

Romantická svatba jako z pohádky se stane nezapomenutelnou

Někteří snoubenci dokonce sní o tom, mít pohádkovou zimní svatbu pro svou ojedinělou atmosféru a originální fotografie, které nemá každý. Netradiční svatba má několik podstatných výhod. Jednou z nich je nádherná scenerie zimního času, vůně jehličí a sněhově bílé krajina. Jestliže nemáte jasnou představu, jak má vaše zimní svatba vypadat, inspirujte se našimi tipy a důvody, proč může být svatba jako řemen i v zimním období.

Je jedno, zda bude vaše svatba v kostele nebo vás láká spíše svatba na zámku. Nepodceňte však plánování svatby a vše si pořádně promyslete do nejmenšího detailu. I když pro vás může být vytoužená třeba svatba v lese nebo boho svatba, do zimní tématiky se to příliš nehodí. Hosté by asi neocenili, kdyby byl svatební obřad někde venku, kde mrzne a chumelí.

romantická svatba v zimě

A jaké výhody nabízí svatba v zimě?

Mezi největší výhody u zimní svatby jsou, že nebudete bojovat o volné termíny s fotografy, oddávajícím a místem, kde by měla být svatební hostina. Velký nápor zájemců bývá především na jaře a v létě. I když ani svatba v květnu není příliš žádoucí, a to kvůli pověrčivosti. Fotografové nebudou tolik pod časovým tlakem a rychleji pro vás upraví svatební foto. A třeba si s ním i více vyhrají. Se zasněženým pozadím budou vaše svatební fotografie vypadat vskutku kouzelně.

Jaké svatební šaty si vzít do chladného počasí?

V zimě se logicky nenosí krátké svatební šaty s odhalenými rameny a otevřené sandálky. Naopak nevěsta krásně vynikne v dlouhých bílých šatech s kožíškem. A proč nevypadat při zimní svatbě jako z pohádky o Popelce? Nevěsta může zvolit bílo modrou kombinaci, popřípadě vánoční barvy, např. tmavě zelená nebo bordó ve variantě s bílou či krémovou látkou.

Mezi další oblíbené zimní odstíny na svatbu patří také stříbrná, zlatá a fialová. Tyto barvičky lze použít nejen na oživení šatů, ale i na výzdobu a svatební dekorace. Navštivte svatební salon a jistě vám se správným výběrem dobře poradí! Šaty na svatbu si můžete vypůjčit nebo rovnou zakoupit. Budete tak mít památku na celý život nebo je později prodáte.

Zimní svatební kytice mohou být originální svatební výzdobou

Přemýšlíte o tom, jak svůj velký svatební den nazdobit? Už na svatební oznámení zvolte tradiční zimní motivy ve vybraných barvách, v nichž vylaďte i svatební tabuli. Na svatebních stolech se budou krásně vyjímat jehličí s jeřabinami, dekorace se sněhuláky, zimními vločkami a ledovými krystalky. Celý raut na svatbu bude rozzářen.

Vhodné jsou rovněž sušené květiny. Odborníci na floristiku radí vázat svatební kytice ve výrazných růžových a oranžových odstínech se třpytkami, právě tyto barvy celý svatební den krásně rozjasní.

romantická zimní svatba

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *