pražená káva potěší i na Vánoce
16. 12. 2020
Kategorie: Životní styl

Pražená zrnková káva pod stromečkem? Ano!

Jste bezradní a nevíte jaký dárek vybrat pro své blízké na poslední chvíli? Nejen rodina, ale i přátelé nepohrdnou kvalitními nápoji a potravinami. Pražená zrnková káva potěší všechny milovníky tohoto hořkého energetizujícího nápoje.

Zrnková káva – kde koupíte opravdu kvalitní?

V pražírně Monro se v kávě skutečně vyznají. Prodej kávy zahájili v roce 2004 a dováží ji z více než 30 zemí světa, kde odebírají kávová zrna z cca 50 plantáží. Najdete u nich 100% výběrovou arabiku, ale také kávu s příměsí robusty. Pražírna Monro má kamennou pobočku v Jihlavě, kde vám s výběrem jistě dobře poradí.

Jestliže nechcete v současné době cestovat, anebo bydlíte daleko, vyberte si na internetu, káva online je zde v nejrůznějších variantách.

Jaký druh kávy potěší vaše chuťové pohárky?

A podle čeho se řídit při výběru? Na stránkách pražírny najdete online průvodce výběrem kávy. Na výběr máte kávu podle jejích vlastností, jako jsou chuť a aroma, místo původu a výraznost. Je to podobné jako u vína, pití tohoto nápoje ve vás vyvolává pocity, že se chutě něčemu podobají. U kávy můžete cítit nejrůznější podtóny. Průvodce je tedy rozděluje na jemné kávy, středně výrazné a silné kávy, kávy s chutí ovoce, oříšků, nugátu, čokolády a kakaa. Káva Monro je však 100% přírodní bez jakýchkoliv dochucovadel a aromat. Můžete se tak sami rozhodnout, jaké chuti dáváte přednost.

Podle čeho vybírat zrnkovou kávu?

V první řadě by měla kvalitní zrnková káva příjemně vonět a pěkně vypadat. Vzhledově by měla být barva zrn rovnoměrná, což vypovídá o tom, zda proběhlo rovnoměrné pražení či nikoliv. Dobrá zrna jsou stejně velká, bez výraznějších deformací a příliš velké vrstvy oleje na povrchu.

Jestliže si nebudete vědět rady, můžete se orientovat podle toho, jaký druh kávy je nejprodávanější. A pokud je vaše kavárna teď zavřená, dopřejte si lahodné espresso z pohodlí domova.

Specialistou na prodej kávy jsou stránky https://www.kavamonro.cz/.

®

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *