pletení a háčkování
24. 3. 2022
Kategorie: Nezařazené, Pro maminky

Pletení a háčkování? Nové hobby si zamilujete

Pletení a háčkování není jen záležitostí našich babiček. Věděli jste, že kouzlu pletacích jehlic a háčků propadli i celebrity z řad žen, ale překvapivě i mužů? Mladí lidé objevili skvělý způsob, jak se odreagovat, zbavit se stresu a negativních myšlenek, které nás všechny občas tíží.

Ruční práce jako součást terapeutických sezení

Je jasné, že pletený svetr si dnes koupíte za pár stovek, ten kvalitnější zhruba za tisícovku, ale o tom to není. Nejde jen o samotný výsledek, ale celkový proces tvorby. Háčkování a pletení představuje jakousi formu relaxace, meditace a odpočinku. Tato činnost vás zaměstná, vtáhne vás do stavu „flow“ a donutí soustředit se.

Na druhou stranu, pokud se pustíte do složitějších návodů a kombinovaných vzorů, pletení a háčkování, se stane skvělým tréninkem paměti. Kvalitní sada háčků na háčkování vám nabídne možnost nového hobby, které si snadno zamilujete.

Udělejte radost dětem, upleťte jim veselé ponožky

I dětem můžete udělat radost, např. jim uháčkovat hračky nebo uplést veselé barevné ponožky. Kvalitní ponožková pletací příze je za dobrou cenu na webu Propleta. Vybírejte přízi s alespoň 60% obsahem bavlny. Výrobci Drops Design, Economico, Performance či Red Heart pro vás připravili samovzorkovací příze na ponožky, které vám ušetří spoustu času, přesto budete z výsledku nadšení.

Co dalšího vykouzlíte s pomocí pletení a háčkování?

Dejte prostor fantazii nebo načerpejte inspiraci na internetu, např. na Pinterestu či na Facebooku ve skupinách zaměřených na pletení a háčkování. Nadšení milovníci domácího tvoření si zde vyměňují návody, rady a tipy, jak vykouzlit s pomocí jehlic a háčků např. prstové maňásky, obaly na telefon nebo pletené mantinely do dětské postýlky.

Další tipy:

  • Pletené nákrčníky
  • Pletené rukavice
  • Háčkovaní plyšáci
  • Háčkované potraviny do dětské kuchyňky

(R)

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *