vánoce
1. 12. 2021
Kategorie: Životní styl

Jak udělat byt na Vánoce hezčím? Zaměřte se na nábytek

V období vánočních svátků chceme mít své bydlení dokonale vymazlené. Snažíme se uklízet, leštit, drhnout a dekorovat vše, co nám přijde pod ruku. Na co se ale zaměřit, aby byl efekt rychlý a nebylo přitom nutné převrátit na Vánoce celý byt naruby?

Vtiskněte svému bydlení slavnostní ráz

Aby váš dům či byt vypadal na Vánoce opravdu jako ze škatulky, je potřeba se zaměřit na tradiční výzdobu, ale nezapomenout ani na nejnovější trendy. Právě v kontrastech totiž tkví výsledný efekt útulnosti, který si doma snadno vytvoří i zatvrzelí minimalisté. Rozhodnout byste se ale měli pro převahu jednoho stylu a ten druhý doplnit pouze v drobných kouscích dekoru.

Nezapomeňte ani na to, že výzdoba by měla především vhodně doplňovat charakter bytu a především by mělo být snadné ji udržovat. A to především v domácnostech, kde žijí malé děti a domácí mazlíčci. Protože právě ti jsou nejhorším postrachem nejen pro čistotu, ale také pro veškeré dekorace.

Když to chceme mít na Vánoce hezké

Chcete-li se doma cítit o Vánocích slavnostně, nezapomeňte na to, že by vaše obydlí mělo zářit. Není nutné všude rozstřikovat zlatou barvu, plně postačí, když se zaměříte na osvětlení. A to raději na to drobnější než na centrální. Nejrůznější lampy a lucerny, lampičky a bodovky, ale také vánoční svícny a sem tam zapálená svíčka udělají své.

Ke světýlkům přidejte samozřejmě také jehličí ozdobené o blyštivé vánoční kouličky, k nimž můžete přidat i trochu živých či sušených květů. Spíše než smrkové vybírejte raději jedlové případně borovicové chvojí, které vydrží mnohem déle a také bude s doplňky působit méně pichlavě.

vánoční osvětlení

Zaměřte se na vánoční tabuli

A to nejen z hlediska složení pokrmů, ale také výzdoby. Základem dokonalého jídelního kouta je samozřejmě kvalitní nábytek. Masivní stůl se židlemi se sám o sobě postará o navození té pravé domácí pohody a pocitu klidu. A to je přesně to, co by po předvánočním šílenství mělo následovat.

Abyste celý ten náročný úkol ale nesvěřili pouze nábytku, zaměřte se také na výzdobu slavnostní tabule. Vytáhněte servis po babičce, drahý porcelán a užijte si ten výjimečný den, který přichází jen jednou v roce.

(R)

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *