investiční zlato má smysl
27. 5. 2021
Kategorie: Podnikání

Máte strach ze znehodnocení peněz a nevíte kam investovat? Vsaďte na investiční zlato

Titulky novin a e-magazínů hlásají stoupající zájem kupujících o nemovitosti. Kdo odkládal koupi bytu, domu či chaty, činí tak právě teď. Ne každý si ale může dovolit investici v řádech milionů korun. Co ale s penězi, které chcete uchránit před inflací a máte „jen“ menší obnos? Odpověď je: investiční zlato.

Investiční zlato vám pomůže k nákupu nemovitosti

Vraťme se ale nejprve zpátky k realitnímu trhu. Česká národní banka dnes opětovně potvrdila poměr hypotečního úvěru a vyčíslené hodnoty nemovitosti v zástavě (ve zkratce LTV) ve výši 90 %. Podle odhadu ČNB jsou v České republice ceny bytů výrazně nadhodnoceny, v některých lukrativních lokalitách až o jednu čtvrtinu. Na kupující to má však pramalý vliv, nemovité věci si pořizují dál. Jestliže sníte o svém vlastním bydlení, třeba právě zlato může být skvělou cestou, jak zhodnotit své finance a využít je až nastane ten správný čas.

Máte už doma svou zlatou cihlu?

Investovat do zlata není jen tak. Zjistěte si předem alespoň základní informace. Např., že investiční zlato neexistuje pouze ve formě cihliček, které jsou lidem dobře známé, ale pořídit lze i zlaté mince a nejrůznější slitky nejvyšší ryzosti zlata. Zlato nekupujte nikde na černém trhu. To se zárukou dováží a prodává prodejce se sídlem v Obecním domě v Praze.

Investiční zlato: co musíte vědět ještě před nákupem?

  • aktuální cenu zlatých cihliček zjistíte u prodejce v Obecním domě
  • zlato v jakékoliv podobě každý den mění svou cenu
  • zlato k investici můžete nakoupit, ale i prodat
  • investiční zlato je osvobozeno od DPH

Rozhodnete-li se investovat do zlata, porovnejte si ceny prodejců. Neopomíjejte nabídku tradičního prodejce se zárukou kvality. Více informací najdete na www.zlate-mince.cz.

®

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *