15. 3. 2018
Kategorie: Polévky

Snadné a rychlé vaření aneb pórková polévka s konopným semínkem

Snad odjakživa si recepty spíše vymýšlím, i když kuchařek mám doma nespočet. Proto jsem se rozhodla nějakých kuchařských biblí zbavit a nechat si jen pár nejoblíbenějších. Miluji snadné a rychlé vaření bez zbytečného překombinování. Jednotlivé chutě potravin by měly vyniknout, jinak by to byla škoda. Dnes jsem doma uvařila oblíbenou pórkovou polévku. Vařit mě baví, protože i když točím oblíbené recepty stále dokola, nikdy nevím, co přesně z toho vznikne. Pokaždé postup nebo ingredience lehce upravím podle své chuti a momentální nálady…

Polévky vařím nejraději v zimě nebo v takovém ponurém sychravém počasí jako je dnes venku. Cílem je, aby dnešní jídlo zasytilo a zároveň zahřálo na těle. Tuto pórkovou polévku u nás má nejraději manžel, ale i tříletý syn Lukáš se jí nemůže nabažit.

Před vařením si připravte tyto ingredience:

  • 1 pórek
  • 3 menší brambory
  • máslo
  • pepř a sůl
  • 0,5 až 1 litr vývaru
  • konopné semínko

Postup je rychlý a jednoduchý, polévku zvládne i začátečník

Pórek si omyju a nakrájím na kolečka. Brambory oloupu a nakrájím na malé kousky. Do hrnce vložím máslo a nechám je rozehřát. Přidám nakrájený pórek, brambory a nechám chvíli opéct. Po chvilce zaleju horkou vodou nebo připraveným vývarem. Množství dávám podle toho, jaké hustoty chci dosáhnout. Každý to má rád jinak. Dochutím solí a pepřem a vařím do měkka cca 15-20 minut. Nakonec stačí vše rozmixovat do hladka a je hotovo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na talíři můžete posypat konopným semínkem. Synovi jsem do misky s polévkou ještě nasypala křupavé polévkové kuličky a sama jsem si dala jako přílohu dva plátky večerního chlebíku od Penam.

A jakou variaci pórkové polévky máte nejraději vy?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *