kuchařské oblečení
13. 12. 2022
Kategorie: Podnikání

Kde a jak pořídit kuchařské oblečení?

Při zařizovaní nové restaurace je dobré myslet i na kuchařské oblečení. To by mělo být nejenom stylové, ale především praktické. Co vše je aktuálně v nabídce a proč si nevystačíte jen s kuchyňskou zástěrou, si můžete přečíst v tomto článku.

Kuchařské oblečení versus kuchyňská zástěra

První myšlenka, která vás napadne, když si představíte kuchařské oblečení, bude možná reprezentace. Mnozí návštěvníci totiž chodí do restaurace právě kvůli vynikajícím pokrmům, které vaří jejich oblíbený šéfkuchař. Často se pak stává, že se s ním chtějí hosté seznámit, případně jej pozdravit a poděkovat mu třeba za skvostnou večeři. No a to je jeden z mnoha důvodů, proč před zákazníky restaurace nepředstoupit jen v ušmudlané zástěře.

Dalším důvodem je praktičnost a bezpečnost. Proto by, co se týče kuchařského oblečení, neměl chybět kuchařský rondon, kalhoty, kvalitní neklouzavé boty a čepice.

Kuchařský rondon – co od něj očekávat?

Nejčastěji se nabízejí kuchařské rondony v bílé barvě, některé restaurace či kuchaři v hotelích, dávají přednost i černému a šedému odstínu. Když to dovoluje pojetí restauračního zařízení, můžete popustit uzdu fantazie a zvolit vzorovanou látku, např. pepito.

Rondon se vyrábí jak pro muže, tak i pro ženy v různém střihu a velikostech. Záleží, co danému nositeli vyhovuje. Někdo má rád krátký rukáv a odvětrávání v podpaží, jiní dají přednost dlouhému provedení rukávů. Klasicky má zapínání ve dvou řadách knoflíků, případně na patentky. Jednodušší střihy jsou jednořadé nebo vypadají jako haleny. Profesionální kuchyně jistě ocení materiály, které jsou nehořlavé, prodyšné a odolné proti vodě i běžnému opotřebení.

Tip na závěr! Na rondon můžete nechat kuchaři vyšít jeho jméno a určitě bude dobře vypadat i logo restaurace. Kuchařské oblečení stejně jako další oděvy pro číšníky a pomocný personál, najdete na eshopu fomi.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *