22. 3. 2018
Kategorie: Cestování

Apartmány na Vršku – vzpomínám na báječnou loňskou dovolenou

Březen je už téměř za námi, a jaro ne a ne přijít. Proto jsem zavzpomínala na úžasnou dovolenou v “Apartmány na Vršku”, kterou jsme s rodinou strávili v minulém roce.  

Loni to pro nás byla teprve druhá dovolená, na kterou jsme se vydali já, manžel a syn. Ten měl v té době 2,5 roku. A já jsem byla v 8. měsíci těhotenství s dcerou. Ano, jsem celkem dobrodruh 😀 Ale jednalo se o pobyt v Česku a jen na 4 dny, tak proč ne…

Vždy, než se vydáme na cestu na určené místo pobytu, si předem všechno pečlivě naplánuji. Nemyslím tím, že si dělám nákupní seznamy a týden dopředu balím kufry, to ne. Ale chci si ty čtyři dny maximálně užít, a tak si vše pečlivě plánuji a tvořím zábavný program na papír. Kam se který den vydáme, co stojí za to vidět, jaké dobré restaurace, kavárny či výstavy jsou v okolí atd. Myslím i na plán B, když by nevyšlo počasí. Prostě mám celý program pod kontrolou. Manžel mi v tom dává naprostou důvěru, on plánovací typ moc není. No a tohle moje plánování se mi vyplatilo už při první dovolené a při té druhé se mi opět osvědčilo.

Dovolenou každoročně vybírám s ohledem na to, že cestuji s dítětem. Očekávám tedy nějaké kulturní a zábavné vyžití pro celou rodinu.

Loni padla má volba na Apartmány na Vršku, což je opravdu nádherné, až pohádkové místo, kde můžete strávit pár úžasných dní.

Apartmány na Vršku se nachází v obci Libchavy

Ubytovat se můžete ve sroubcích nebo v některém z 8 prostorných apartmánů, které jsou unikátní tím, že každý z nich je vyrobený z jiného druhu dřeva (bříza, jedle, javor, modřín, buk, borovice, dub a jasan). Součástí je vlastní sociální zařízení a kuchyňský kout. My jsme měli pobyt jen se snídaní, ale ta byla tak honosná, že jsme si z ní udělali každý den svačiny a ještě nám zbyl moučník k odpolední kávě. Navíc jsme při příjezdu obdrželi piknikový koš se sektem, ovocem, džusem a grilovaným kuřetem.

V celém areálu v malebné přírodě Orlických hor se nachází několik společných prostor, rozlehlá zahrada s posezením a grilem, nechybí ani dětský koutek a hřiště pro nejmenší. Pokud budete cestovat s dětmi, majitel vám po domluvě připraví vše, co budete potřebovat od dětské postýlky a židličky, až po vaničku na koupání a nočník. Děti do 4 let věku mají ubytování zdarma.

Celý komplex má certifikát Baby Friendly.

Když se zamyslím, tak nemůžu přijít na žádné nevýhody. Snad jen, že pokud nechcete strávit celou dovolenou na jednom místě a toužíte po výletech, musíte se vydat na kole nebo autem. Pěšky nikam nedojdete. Pro malé děti tu není moc co vymyslet.

Apartmány na vršku from KOUČINK AKADEMIE on Vimeo.

Tipy na výlety po okolí:

Zámek Potštejn – expozice Pohádkov a Bubákov

Zřícena hradu Potštejn

Imaginárium v Litomyšli

Safari Dvůr Králové

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *