1. 6. 2018
Kategorie: Moučníky a dezerty, Recepty

Zdravý meruňkový koláč bez cukru za 20 minut

Sezóna čerstvého šťavnatého ovoce z našich zahrádek je plném proudu, a tak je ideální čas na upečení koláče nebo bublaniny. Pokud nemáte vlastní zdroje ovoce ze zahrádky, nezoufejte, farmáři teď prodávají ovoce na každém rohu. Já se tedy přiznám, že ještě spotřebovávám loňské ovoce, které jsem si zamrazila, a teď se skvěle hodí 🙂

No a proto, že brzy začne plavkové období, zkusila jsem upravit jeden osvědčený recept do zdravější podoby, mrkněte na to…

Ingredience:

  • 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 1/2 hrnku jahelné mouky
  • 50 g tekuté stévie Sűssina  (5 odměrek dle návodu)
  • 1 bílý jogurt
  • 1/4 hrnku kvalitního řepkového oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • meruňky
  • mléko dle potřeby

Drobenka:

Máslo, ovesné vločky a sladidlo (javorový či datlový sirup), já jsem použila Flavdrops od MyProtein, příchuť Maple

Postup:

Ze všech ingrediencí: špaldové a jahelné mouky, sladidla, jogurtu, oleje, prášku do pečiva a vejce uděláme těsto (pokud bude příliš husté, tak přidáme trochu mléka) a vylijeme ho do vymazané koláčové formy.

Na těsto poskládáme čerstvé nebo mražené meruňky a posypeme drobenkou z ovesných vloček

Pečeme 20 minut na 200°C v horkovzdušné troubě, čerstvé ovoce stačí 15 minut.

Koláč je výborný, nízký a můžete jej připravit s jakýmkoliv ovocem.

Původní recept: https://www.toprecepty.cz/recept/6869-dvacetiminutovy-svestkovy-kolac/

prozdravi.cz

Vložit komentář